AMV opleiding

 

Notenschrift

Noten leren lezen en schrijven.

Zingen

Samen meerstemmig zingen en stemvorming.

Solfège

Auditieve en ritmische solfège om het gehoor te trainen en van blad te leren zingen.

Liedjes spelen

Meer dan 60 liedjes leren spelen op een cymbaal.

Unieke AMV-opleiding

De éénjarige opleiding Algemene Muzikale Vorming is voor kinderen van 6 t/m ongeveer 10 jaar. In de AMV worden de basisvaardigheden aangeleerd die nodig zijn om goed te leren zingen en spelen en tevens door te kunnen stromen naar een van de kinderkoren.

Naast de nodige aandacht voor notenkennis en ritmische en melodische solfège wordt er gewerkt aan een goede houding, ademhalingstechniek en stemvorming. Het uitgangspunt is om een gedegen, brede en algemene muzikale basis mee te geven die met name gericht is op zang, maar die ook een uitstekende basis vormt voor het bespelen van een ander instrument.

Het handzingen in combinatie met het relatieve systeem (Do – Re – Mi) is een waardevolle lichamelijke toevoeging. Hierbij worden verschillende handstanden gebruikt om de relatieve tonen van de ladder aan te geven.

Cymbaal

Bij de AMV wordt er gebruik gemaakt van de cymbaal, een klein harp-achtig snaarinstrument, waardoor er veel aandacht is voor zingen en spelen tegelijk. Een groot voordeel t.o.v. de blokfluit is, dat de mond vrij blijft om de liedjes mee te zingen of te tellen.

Het snaarinstrument heeft de ideale toonhoogte voor de kinderstem, wat een natuurlijke en ontspannen manier van zingen bevordert. Hiermee leren de kinderen op een eenvoudige manier op een mooie, lichte toonhoogte zingen.

Cymbaal

Methode

De gebruikte methode “From Cymbalist to Chorister” is speciaal ontwikkeld voor het opleiden van jonge koorzangers en wordt al jaren met groot succes gebruikt voor de opleiding van de jongens van de bekende en succesvolle Roder Jongenskoor en Kampen Boys Choir.

Hoe ziet een AMV les er uit?

In iedere les komt een klein gedeelte theorie aan de orde met gebruikmaking van de cymbaal. Daarna is het tijd voor het ontwikkelen van de stem- en zangtechniek, het leren van nieuwe liedjes en het samenzingen. Zo vormen de kinderen al vanaf het begin een eigen koortje.

Spelenderwijs raken de kinderen zo bekend met ritme, het
notenschrift en eenvoudige muziektermen, waarbij de cymbaal als
begeleidings- en hulpmiddel fungeert. De aanpak is zeer motiverend en
legt de perfecte basis om na de cursus door te stromen naar het koor,
maar is tevens een uitstekende basis voor het bespelen van een
instrument.

Jongenskoor

Lesinformatie

De cymbalisten krijgen wekelijks les. Dit gebeurt in kleine groepjes, waardoor er veel individuele aandacht is. 

De kosten voor de volledige éénjarige cursus bedragen 200 euro. De eerste les is een gratis proefles.
Het lesmateriaal, inclusief cymbaal, wordt door de Koorschool geleverd en zit in de prijs inbegrepen. Dit krijgen de kinderen in bruikleen. Voor de bruikleen van de cymbaal wordt een kleine borg gevraagd die aan het einde van de opleiding wordt geretourneerd.

Leslocatie: Burgemeester de Raadtsingel 45, Dordrecht (Antoniuskerk, Dordrecht)

Leerlingen kunnen gratis parkeren op het kerkplein.

Nieuwe groep:         13 september 2019

Lestijd:                       vrijdag 16.00 – 17.00 uur

Inschrijven

Schrijf je in voor de 1-jarige AMV-opleiding en kom meezingen en spelen.
Iedere vrijdag om 16.00 uur.